Intuïtie – 

Natuur – 

 Oude Culturen

– Taal

Multi Cultureel Project samen werken aan een beeld 2017  – 2018.

Beschrijving project.

Ontstaan en uitvoering.Het idee voor dit project ontstaat in 2016 door het zien van tv beelden van vluchtelingen uit oorlogsgebieden uit de hele wereld. Vooral bootvluchteling raken mij diep. Met name door het schrille contrast met leuzen om deze mensen te weren in de regio.

Dit project heeft o.a. bewerkstelligt dat je i.p.v. anderen als bedreiging te zien ook kunnen samenwerken. Op die manier leren we elkaar kennen, vragen te stellen en elkaar op een gelijkwaardige manier te helpen.

Dit project is met elkaar : nieuwe Nederlanders en Nederlanders samen uitgewerkt en vertaald in een beeld. Het heeft veel belangstelling gekregen van de pers en heeft ook vaste en veroordelende meningen veranderd.

We zijn hiervoor vanaf oktober 2016 tot en met medio januari 2017 elke maandagavond bij elkaar gekomen. Elke nieuwe Nederlander had een Nederlander om mee samen te werken. Daar zijn mooie contacten uit voort gevloeid. We hebben de avonden in februari afgesloten in De Kunstwerkplaats met een gezamelijke maaltijd. Iedereen bracht een gerecht mee uit zijn/haar land en het werd een zeer feestelijke afsluiting van de samenwerking. Later is er een het beeld naar SWW De Boerhoorn in Zuidwolde gegaan en is het daar feestelijk onthuld. Alle betrokkenen hebben veel aan dit project gehad. Een aantal hebben zelfs werk gekregen! De Nederlandse taal vormde aanvankelijk een barriere maar ook dat niveau ging in enkele maanden rap omhoog. Farhat Abdi heeft films in Syrië gemaakt en ik heb hem een aantal keer geholpen om de film over dit project in een logische volgorde te plaatsen.

Een bijzondere ervaring om dit alles te mogen begeleiden.

Krant over de onthulling van het beeld in SWW De Boerhoorn Zuidwolde