Intuïtie – 

Natuur – 

 Oude Culturen

– Taal

Project De Koffer vol Geluk aan basisscholen.

Naar aanleiding van het project in Assen (zie voorgaande beschrijving), waarvoor helaas ondanks de goede resultaten het volgende jaar geen subsidie werd verleend, heb ik me het volgende voorgenomen. Mijn ervaring tijdens dit project was dat leerlingen vaak niet weten wie ze zijn en wat hun talenten zijn. Daaruit is enkele jaren later De Koffer vól Geluk voortgekomen. Dit heb ik eerst aan een try-out school uitgevoerd. Later aan enkele basisscholen. Het advies daarbij is om dit enkele middagen in de groepen 4, 6 en 8 te geven. Op die manier kunnen kinderen heel veel over hun interesses en talenten te weten komen. De leerlingen die dit hebben meegekregen hebben dit als een plus ervaren en waren erg blij dat ze mee konden doen. Ook de (meeste) leerkrachten hebben het als inspirerend en positief ervaren.

Door de Koffer vól Geluk kwam ik in aanraking met een medewerkster van de Stadkamer in Zwolle. Zij vertelde enthousiast over de Talentenfluistertraining, die door Luk Dewulf en Els Pronk worden gegeven. Ze zei, wat jij doet dat raakt zo aan elkaar kom eens naar een bijeenkomst. En dat was inspirerend. Zo heb ik o.a. de Training tot Talentenfluisteraar gevolgd. Daarmee heb ik al resulaten gehad o.a. voor een VO school. De dekaan vroeg aan mij of ik Havo leerlingen met hun profielkeuzes wilde helpen en VWO leerlingen met hun vervolgstudie. Dat was erg plezierig en de leerlingen gingen weer met een smile verder omdat ze wisten wat hun talenten waren. Dat geeft een drive en richting. Individueel werk ik met leerlingen van 7 – 18 jaar maar ook volwassen zijn enthousiast met name als ze op een kruispunt in hun leven staan!